Torta sa pavlakom - recept...

Recept  za kore  :  250 gr margarina ili putera
                250 gr šećera,   1 vanilin šećer
                  6 jaja,
                 150   gr  brašna,  100 gr  skrobnog brašna, 1 prašak za pecivo ( PZP), esencija ruma

Fil :   600 gr kisele pavlake
         400 gr marmelade od kajsija
Ukrašavanje: po izboru , šlag,  sl. pavlaka... i slično..
  
Od  sastojaka za kore sve postepeno izmešati  i peći posebno ( kao za doboš tortu)  6 kora . Za svaku koru treba oko 4 kašike smese za prečnik 26 cm.     Za fil  :   izmešati potrebne sastojke i u poseban kalup ređati : koru, fil... , ali ostaviti poslednju koru ne premazanu od gore. Upakovati u potreban kalup ( sa skidajućim stranicama) i prekriti folijom i  ostaviti minimum 24 sata da odstoji  u frižideru. Ukrasiti po želji...





 Slika 1.



Napomena :  veoma  ukusna i sočna torta iako ne izgleda na prvi pogled , ali se kore bukvalno pretvore u čvršći fil kada odstoje...Pogodna za ukrašavanje  i sa fondan masom....




Slika 2

Коментари