Recept za kore : 250 gr margarina ili putera
250 gr šećera, 1 vanilin šećer
6 jaja,
150 gr brašna, 100 gr skrobnog brašna, 1 prašak za pecivo ( PZP), esencija ruma
Fil : 600 gr kisele pavlake
400 gr marmelade od kajsija
Ukrašavanje: po izboru , šlag, sl. pavlaka... i slično..
Od sastojaka za kore sve postepeno izmešati i peći posebno ( kao za doboš tortu) 6 kora . Za svaku koru treba oko 4 kašike smese za prečnik 26 cm. Za fil : izmešati potrebne sastojke i u poseban kalup ređati : koru, fil... , ali ostaviti poslednju koru ne premazanu od gore. Upakovati u potreban kalup ( sa skidajućim stranicama) i prekriti folijom i ostaviti minimum 24 sata da odstoji u frižideru. Ukrasiti po želji...
Slika 1.
Napomena : veoma ukusna i sočna torta iako ne izgleda na prvi pogled , ali se kore bukvalno pretvore u čvršći fil kada odstoje...Pogodna za ukrašavanje i sa fondan masom....
Коментари